Consultants

Heb je een uitdagend vraagstuk in het bedrijf die vraagt om een integrale aanpak van een Consultant? Onze Consultants tillen jouw organisatie naar een hoger niveau.

Een extra boost voor uw organisatie

Onze Consultants zijn ervaren, gedreven medewerkers die zich door willen ontwikkelen binnen het facilitaire vakgebied. De meesten hebben als basis het Young Professional programma afgerond en zijn in het bezit van het Post-HBO Facility Management diploma. Zij ontwikkelen of hebben zich verder ontwikkeld naar het strategisch Facility Management met behulp van de MSc Facility Management. Onze Consultants hebben door hun ervaring, kennis en kunde een aantoonbaar huisvesting, contract- en inkoop- en enabling management portfolio opgebouwd.

Bij de Consultants staat persoonlijke ontwikkeling centraal door het volgen van de MSc opleiding Facility Management, door het volgen van opleidingen (bijvoorbeeld een masteropleiding FM), cursussen (NEVI, PRINCE2), deelname aan vakdagen, onderzoeksagenda's en intervisiedagen. Hierbij werken zij vanuit de gedachte dat iedere organisatie uniek is. Dit betekent dat elke facilitaire organisatie anders is ingericht en anders begrepen kan (en moet) worden.

Fotosessie 2023 (26)
DSC 0074

Onze kracht

Gesteund door het grote netwerk van Ifmec, de kennisbank en internationaal erkende opleidingen is er géén opdracht die onze Consultants niet tot een succes kunnen maken. Zij worden gekenmerkt door hun energie, leergierigheid en professionaliteit. De Consultants zijn heel breed inzetbaar: in welke sector of regio u dan ook werkzaam bent en wat voor soort Facilitaire opdracht het ook is. Tevens kunnen zij zelfs ingezet worden buiten de kaders van Facility Management afhankelijk van de ervaring en ambitie. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement, leidinggeven, procesoptimalisatie en algehele bedrijfsvoering. Minder operationeel dan onze Young Professionals, zijn onze Consultants ook inzetbaar voor opdrachten op strategisch niveau. Of dat nu gaat om organisatieontwikkeling, projectmatige facilitaire vraagstukken, adviesklussen enz. Tot slot hebben onze Consultants een integrale benadering en worden alle verschillende aspecten die van invloed zijn op het vraagstuk, meegenomen in het plan van aanpak en de uitvoering daarvan.

Voorbeelden van opdrachten

Onze Consultants voeren diverse projecten en opdrachten uit. Ze hebben een portfolio opgebouwd bij ziekenhuizen, de (semi) overheid en commerciële organisaties. Onze Consultants bieden integrale facilitaire oplossingen voor uw organisatie. Voorbeelden hiervan zijn:

Huis

Begeleiden van renovaties en compliceerde verhuizingen

Comp

Implementeren en begeleiden van nieuwe werkplekconcepten

Transities

Begeleiding van transities

Ontwikkel

Ontwikkelen en implementeren van inrichtingsplannen

Aanbestedingen

Begeleiden en coördineren van (Europese) aanbestedingen

Manager

Tijdelijk invulling als Facilitair Manager

Wat wij nog meer bieden

Yp

Young Professionals

Onze Young Professionals zijn jonge, ambitieuze en excellent afgestudeerde mensen die aan het begin van hun carrière staan. Dankzij het Young Professional programma bij Ifmec zijn zij in staat zich versneld te ontwikkelen.
Im

Interim Management

Onze Interim Managers zijn kundige Facility Managers die al vele opdrachten met succes bij verschillende grote en middelgrote organisaties hebben volbracht. Dankzij het enorme netwerk waar Ifmec over beschikt, kunnen wij altijd maatwerk leveren.