Gemeente Capelle aan den IJssel

Over de opdrachtgever

Gemeente Capelle aan den IJssel is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Meer weten over de Gemeente Capelle aan den IJssel? Bekijk ook eens hun website

Onze bijdrage

Bij de gemeente Capelle aan den IJssel Heeft Ifmec al meerdere keren ondersteuning kunnen bieden op diverse terreinen.

Projectmedewerker Vastgoed

Zo hielp Ifmec door het inzetten van een projectmedewerker Vastgoed. De gemeente kreeg een pand met onderhuurders in het beheer. De werkzaamheden voor onze professional bestonden uit het contact leggen met de onderhuurders, het informeren van de onderhuurders en vooral het optimaal vastleggen van de dienstverlening. Dit alles resulteerde in een sterk verbeterde communicatie. Problemen die zich aandienden konden nu makkelijker worden opgelost.

Projectleider

Een andere consultant van ons werd heel breed binnen deze gemeente ingezet als projectleider van de volgende projecten:

  • Strategische huisvesting en werkplekconcept post-COVID (toekomst van het kantoor);
  • Terug naar kantoor;
  • Marap FD en voorjaarsnota (financiële verantwoording van de afdeling);
  • Projectondersteuner corona kernteam;
  • Projectondersteuner hygiëne o.b.v. partnerschap;
  • Begeleiden stagiaires;
  • Uitrol van nieuwe laptops;
  • Herschrijven toegangsbeleid.

Daarnaast ondersteunde ze de gehele afdeling en het afdelingshoofd en was zij de verbindende factor tussen de units.

Coördinator Facilitaire Servicedesk

Een andere professional van Ifmec had binnen de ‘Gemeente Capelle aan den IJssel’ meerdere rollen. Zo was zij leidinggevende van de Facilitaire Servicedesk en daarnaast ook Projectmanager optimalisatie facilitaire processen en servicedesk. Bovendien fungeerde zij als Coördinator Hard- en Soft services onderhoud. In die rol heeft ze een FMIS systeem geïmplementeerd met een gezamenlijke self-serviceportaal voor de IJsselgemeenten. Zij was belast met de uitgifte en het onderhouden van toegangspassen (Salto) en speelde daarnaast een cruciale rol in het kernteam COVID-19 van de gemeente Capelle. Zij was verantwoordelijk voor de implementatie van het COVID-19 beleid. Hierbij stond de digitale dienstverlening en het (her)inrichten van de werkomgeving centraal.

Projectondersteuner Facilitaire Diensten

Onze Projectondersteuner Facilitaire diensten kon binnen de gemeente Capelle aan de IJssel fungeren als Projectleider Europese aanbesteding beveiliging. Zij hielp bij de opzet van het beleid en verzorgde de implementatie van een nieuw toegangssysteem. Ook hielp zij mee bij de vormgeving van het gastheerschap binnen de organisatie.

Unithoofd Facilitaire Diensten

Ook heeft Ifmec het Unithoofd Facilitaire Diensten mogen leveren. Zij was in deze functie verantwoordelijk en leidinggevende voor de facilitaire afdeling. Ook fungeerde zij als projectleider afvalscheiding en heeft zij de huisvesting op orde gebracht. Binnen het kernteam COVID-19 heeft zij zorg gedragen voor het (her)inrichten van de werkomgeving en de digitale dienstverlening.

Projectmanager

Een consultant was als Projectmanager verantwoordelijk voor de implementatie van het FMIS systeem met een gezamenlijk self serviceportaal voor GR IJsselgemeenten, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Verkiezingen in Coronatijd

Een young professional kon in 2021 helpen bij de facilitaire uitdagingen van de verkiezingen in Coronatijd. Zij was verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van het project. Ze was medeverantwoordelijk voor de inkoop en inrichting van stemlokalen bij Team Verkiezingen van de gemeente Capelle aan den IJssel.

 

Gemeente Capelle