Medrie

Over de opdrachtgever

Medrie is een regio-organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle. Zij organiseren de huisartsenspoedzorg tijdens de avonden, nachten en weekenden. Medrie ondersteunt de huisartsen in de dagpraktijken en bij vernieuwingen in de huisartsenzorg. Zodat de 270 huisartsen goede zorg kunnen verlenen aan ruim 600.000 patiënten.

Meer weten over Medrie? Bekijk ook eens hun website

Onze bijdrage

Een consultant is bij Medrie werkzaam geweest als Facilitair Coördinator en adviseur. Zij stuurde als functioneel leidinggevende medewerkers aan. Tevens gaf zij een herinrichtingsadvies naar aanleiding van de gewijzigde manier van werken als gevolg van de Corona-pandemie en zorgde ervoor dat de herinrichting werd geïmplementeerd.

Een andere opdracht bij Medrie was drieledig.

  • Het schrijven van een visie op de Facilitaire ondersteuning
  • Ondersteuning van de bestaande Servicebalie
  • Onderzoeken behoeften van de regio's op het gebied van Facilitaire Coördinatie naar aanleiding van een reeds uitgebracht advies. 

Bij het schrijven van een visie inventariseerde onze consultant goed wat er bij Medrie op het gebied van Facilitaire ondersteuning nodig was. Dit betrof een breed scala binnen de Facilitaire dienstverlening: van Bereikbaarheid en Ontvangst tot Veiligheid, Huismeestertaken, Catering en Technisch onderhoud. Ook werd gekeken hoe de ondersteunende dienstverlening het beste georganiseerd kon worden. Er werd rekening gehouden met de hieruit voortvloeiende gevolgen voor de Servicedesk.

Onze Facilitair Coördinator zorgde er tevens voor dat de Servicebalie verder werd geprofessionaliseerd. De medewerkers van de balie werden hierbij begeleid en ondersteund. Er werd ingezet op taakverbreding en verdieping van deze medewerkers.

Bij het onderzoeken van de behoeften van de regio's heeft onze consultant alle partijen persoonlijk gesproken om zo het beste de behoeften te kunnen peilen.

Medrie