Leer ons kennen!

Over Ifmec

Ifmec is een allround organisatie- en adviesbureau. Ifmec helpt haar opdrachtgevers facilitaire organisaties te bouwen waarbij niet het beheer, maar de waarde voor mens, organisatie en maatschappij centraal staat. Bij Ifmec bedenken we voor opdrachtgevers niet alleen een werkende oplossing, maar we voeren het ook uit. 

Wij zijn actief in verschillende sectoren, maar gespecialiseerd in zorg, overheid en uitvoeringsorganisaties. Onze FM-professionals spelen een belangrijke rol in de maatschappelijke opgaves zoals Covid, duurzame mobiliteit, de energie- en voedseltransitie, de organisatie van verkiezingen en vluchtelingenopvang. Daar zijn we trots op!

Ifmec werkte al langere tijd nauw samen met adviesbureau Wundershift. We bedienden al vaak gezamenlijk onze klanten. In 2023 besloten deze twee organisaties hun krachten in FM te bundelen door een samenvoeging, wat nu resulteert in één van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in FM. 

Fotosessie 2023 (26) (1)

Missie

Ifmec draagt bij aan waardegedreven Facility Management

● Met de inzet van consultants in het werkveld;
● Met het aanbieden van opleidingen voor FM en brede bedrijfsvoering;
● Met het uitvoeren van onderzoek en stimuleren van innovaties.

Visie

"Professionals in de brede bedrijfsvoering versneld ontwikkelen om organisaties en het vakgebied FM met succes verder te brengen."

Kernwaarden

Professioneel
Betrokken
Zelfontwikkeling
Duurzaam

Plezier

Wat wij bieden

Consultancy

Onze Young Professionals, Consultants en Interim Managers zijn stuk voor stuk enthousiaste en gepassioneerde FM-experts die jou en je organisatie graag verder helpen en ontzorgen. Mogen wij jouw organisatie ook een stap vooruit helpen? Neem contact met ons op.

YP-programma

Onze Young Professionals worden door Ifmec klaargestoomd voor een hoger niveau in het facilitaire werkveld door middel van het Young Professional programma. In dit programma staan opleiding, coaching en ontwikkeling centraal.

Interim Management

Onze Interim Managers zijn ervaren Facility Managers die vele opdrachten hebben gedaan bij verschillende grote ondernemingen. Onder andere hebben zij ervaring met strategie en beleidsontwikkeling, reorganisaties, contractmanagement, aanbestedingen en projectmanagement

Over André Salomonson

André is oprichter van Wundershift en is sinds de samenvoeging met Ifmec in 2023 de directeur van Ifmec Nederland. Hij is adviseur, trainer, opleider en conceptontwikkelaar op het gebied van complexe vraagstukken waar meerdere organisaties en belangen in het spel zijn. André heeft het vermogen complexe werksystemen te doorgronden en weet dit op overtuigende en energieke manier over te brengen op teams en professionals.

Wundershift Bureau Voor Complexe Opgaven Andre Salomonson350x350

Over Leo Laanen

Leo Laanen begon zijn studie Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en vervolgde deze studie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn eerste baan bij het Instituut voor Organisatiepsychologie ontwikkelde hij hogere managementopleidingen en gaf hij gelijktijdig les aan het Instituut voor Facility Management (THW) aan de Hanzehogeschool Groningen. Vanuit zijn ondernemingsdrang begon Leo in 1986 met het oprichten van een facilitair kenniscentrum: het latere Ifmec. Tegenwoordig laat Leo de dagelijkse bedrijfsvoering over aan de regiomanagers en is hij vooral strategisch, onderzoeks- en opleidingsgericht bezig.

Leo

Onze tijdlijn