Over Ifmec

Bureau voor waardegedreven FM

Ifmec is een organisatie- en adviesbureau op het gebied van facility management (FM).

Bij Ifmec bedenken we voor opdrachtgevers niet alleen een werkende oplossing, we voeren het ook uit. Daarbij maken wij onderscheid tussen advies (korte trajecten en interventies) en uitvoering. Of het nu gaat om het optimaliseren van de operationele efficiëntie, het verbeteren van de gebruikerservaring of het implementeren van duurzaamheidsinterventies, wij staan klaar om onze expertise en ervaring in te zetten om uw dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.  

Wij zijn actief in veel verschillende sectoren, maar gespecialiseerd in zorg, overheid, uitvoeringsorganisaties, industrie en productieomgevingen. Onze FM Consultants spelen een belangrijke rol in de maatschappelijke opgaves zoals duurzame mobiliteit, de energie- en voedseltransitie, de organisatie van verkiezingen en vluchtelingenopvang. Daar zijn we trots op! 

Ifmec helpt haar opdrachtgevers bij het opzetten van facilitaire organisaties waarbij de waarde voor mens, organisatie en maatschappij een belangrijke rol speelt. Dit vanuit het geloof dat FM een belangrijke enabler is van verantwoorde en duurzame vooruitgang voor werk- en woonomgevingen.  Maar wat is waardegedreven FM? In het model hieronder zetten we het op een rijtje.

Teamwandeling

Historie

Ifmec (een afkorting van International Facility Management Expert Centre) werd in 1994 opgericht waarbij de focus lag op het vernieuwen van het vakgebied door het opleiden van professionals en getalenteerde jonge HBO’ers met een post-HBO programma en een gespecialiseerde MBA voor FM.

In de loop der jaren is een consultancytak ontstaan, gedragen door bij Ifmec opgeleide FM-professionals. Tot op de dag van vandaag is het opleiden en ontwikkelen van eigen medewerkers de sleutel tot ons succes en vormt het de basis voor onze inspirerende bedrijfscultuur.

 

Fusie

In 2023 is Ifmec en samengegaan met adviesbureau Wundershift. Door deze fusie werd Ifmec Nederland een van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in FM. Door de FM-activiteiten samen te brengen ontstond een bureau dat in de breedte impact maakt op de facilitaire markt. Wundershift blijft, als merk van Ifmec, een strategisch adviesbureau gericht op het oplossen van complexe opgaves bij onder meer overheden, uitvoeringsorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen.